m1
m2
item1

Anders Gjörling

Jag har jobbat med whiskyprovningar sedan 1989 då jag som en av de första i landet började hålla whiskyprovningar på fritiden.

1997 fick jag erbjudande om att börja hålla whiskyprovningar på heltid vilket jag gjort sedan dess. 2001 började jag också skriva om whisky i tidningen Livets Goda och sedan 2009 har jag varit en regelbunden skribent i tidningen Whisky & Bourbon.

En höjdpunkt under min karriär var när jag 2008 blev invald i den skotska organisationen Keepers of the Quaich som ägs gemensamt av den skotska whiskyindustrin och endast har till syfte att premiera personer som gjort stora insatser för att sprida kunskap om whisky.

Min bakgrund för whiskyintresset kommer annars från musiken, då jag som ung trumslagare var med om att bilda Sveriges första säckpipeband (idag The Pipes & Drums of the 1st Royal Engineers of Sweden). Ur detta band sprang så småningom en folkmusikgrupp, The Corbies, där jag var sångare och gitarist.

Eftersom många av sångerna handlar om whisky och vi ofta åkte till Skottland, gav det ena det andra och snart hade jag både en samling maltwhisky och ett stort intresse.

Faktum är att jag än idag har kvar mitt musikintresse då jag är tamburmajor i säckpipebandet och tillsammans med ett par av de ursprungliga musikgruppsmedlemmarna har en trio vid namn "Dreams of Drams" där vi brukar blanda whiskyprovningar och musik.

Klicka på glaset till vänster för att se mer om detta.

item3
Anderskeeper
Gitarr